A színek hatalma – Könyvbemutató az Iparművészetiben

A Partvonal kiadó gondozásban megjelent Jean-Gabriel Causse A színek hatalma című ismeretterjesztő kiadványát mutatják be szerdán Budapesten az Iparművészeti Múzeumban a Színekre hangolva című kiállítás keretében.

Jean-Gabriel Causse ismeretterjesztő kiadványa bemutatja, hogy miként hatnak az emberekre a színek a hétköznapi élet különböző területein, valamint útmutatást ad, hogyan használják a színek hatását bizonyos szakmai szegmensekben – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.
Jean-Gabriel Causse Párizsban és Tokióban élő színdizájner, aki a színeket nemcsak esztétikai szempontból közelíti meg, hanem számításba veszi az emberre, az érzékeléseire, a viselkedésére gyakorolt hatását is. A negyvenöt éves férfi a Francia Színbizottság tagja, Japánban az Onward textilcsoport munkáját segíti. Szakterülete a magánlakások, boltok belsőépítészete, a textilipar színeinek és a különféle áruk csomagolásának megtervezése. A színek hatalma 2014-ben jelent meg Franciaországban, és komoly ismertséget hozott a szakembernek.
A múzeumban tartandó beszélgetés résztvevői Svéda Dóra art- és színcoach, R. Török Mária képzőművész és színszakértő, Vágó Réka cipőtervező dizájner, valamint a marketingkommunikáció és a reklám világából Unger Zsolt kreatív igazgató.
A szeptember 4-ig látható Színekre hangolva című kiállítás a zöld, a kék és a piros színek köré szerveződött. Három teremben mintegy 400 iparművészeti tárgyat, többek között kerámiákat, textileket, bútorokat és ötvösművészeti tárgyakat mutatnak be a múzeum gyűjteményéből. A tárlat mintegy 25 tematikus tárgycsoportból áll – az eozinmázas Zsolnay-kerámiáktól, a William Morris által tervezett kék színű, nyomott mintás textileken át a vörös színű liturgikus tárgyakig.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.