A WWF díjazta a Natura 2000 területek erdőinek legjobb erdőgazdálkodóit

A WWF Magyarország Élő Erdő Díjjal tüntette ki a Natura 2000 területeken fekvő erdők legjobb erdőgazdálkodóit – közölte a zöld szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A díjat régiónként osztották ki, ugyanis az ország nagy tájai az erdőgazdálkodás lehetőségeit tekintve jelentősen különböznek egymástól.
A díjban részesült Binger Miklós, Cseke Bence András, Flamich Gábor, valamint Laczkó Péter és Fejes Gábor. A díjazottak mindnyájan szálaló erdőgazdálkodást (a faállomány évről évre megismétlődő, szálankénti kitermelése, amelynek során a faállomány lényegesen nem változik) folytatnak, vagy erre akarnak a jövőben áttérni.
A WWF közleményében kiemelte: az ország minden részéről beérkezett pályamunkák igazolják, hogy a magas színvonalú erdőgazdálkodói munka során lehetséges a természeti értékek megőrzése. A fenntartható erdőgazdálkodás célkitűzéseivel összhangban megőrizhető az erdők sokszínűsége.
Magyarországon először adták át az Élő Erdő Díjat a Natura 2000 hálózat részét képező magántulajdonú erdőkben dolgozó magán erdőgazdálkodóknak, erdőtulajdonosoknak, szakirányítóknak. A beküldött pályázatokat szakmai zsűri bírálta el, a díjazottak egyebek mellett 200 ezer forint értékű vásárlási utalványt kaptak – ismertették a közleményben.
(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.