ebédlőasztal

Bútorápolás felsőfokon

A legtöbben szeretjük a szép bútorokat, különösen azokat, amelyek valamilyen értéket is képviselnek, így a legértékesebb bútorok általában azok, amelyek tömörfából készültek. Ezek szinte örök időkre szólnak, ha megfelelően készítik el őket, persze nem árt néha a felületkezelésüket megújítani ezzel is meghosszabbítva élettartamukat.

A tömörfa bútorok szépségét a leginkább azzal őrizhetjük meg, ha rendszeresen ápoljuk őket, és nem tesszük ki azokat túl nagy igénybevételnek. Mire gondolunk? Például egy tömörfa étkezőasztal esetében a lakkozott felületnek nem tesz jót, ha forró edényeket teszünk rájuk, mint ahogy az sem, ha túl hosszú ideig víz éri őket. Ilyenkor a rajta lévő lakkréteg megtöredezik, felpúposodik, felcsattogzik, majd szép lassan apró darabokban leválik az asztal vagy más bútor felületéről. Ha pedig így járunk, akkor a fafelületeket már semmi sem védi a napi használatból eredő igénybevételtől, ami még jobban meggyorsítja elhasználódásukat. A legtöbb ilyen esetben csak úgy fordíthatjuk vissza a folyamatokat, ha a bútorok felületeit lecsiszoljuk és újra felületkezeljük.

Van még egy módszer, amivel megóvhatjuk sokat érő bútorainkat, és élettartamuk hosszabbításához is hozzájárulhatunk: ez pedig, ha bútorápoló szereket alkalmazunk rajtuk rendszeresen. Ezek legtöbbje portaszító, antisztatikus felületet képez a bútoron, miáltal szebbek és csillogóbbak lesznek. Emellett a bútorápolók anyaga ápolja is a fát, ami szintén hozzájárul élettartamának növeléséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.