car insurance

Érdemes kiegészíteni a kötelezőjét!

A kötelező felelősségbiztosítások megkötése az autókra elmaradhatatlan feladatunk, ám sokan nem tudják, hogy a kötelező felelősségbiztosítás mellé különféle kiegészítőket is lehet kötni a biztosítótársaságoknál és biztosításközvetítőknél.

A kötelező felelősségbiztosítások az általunk okozott károkra nyújt védelmet a károsult részére, míg a Casco biztosítások a saját autónkban bekövetkezett károk esetén nyújtanak anyagi segítséget. A kötelezőhöz köthető kiegészítő biztosítások meglehetősen széles változatok kínálnak, érdemes szétnézni közöttük, hiszen mindegyik hasznos lehet valami miatt.

Köztudott például, hogy ezek a gépjárművekre kötött biztosítások csupán a gépkocsikban bekövetkezett károkra biztosítanak anyagi fedezetet, de a bennülőket nem védik. Ha a személyekre kiterjedő anyagi védelmet is szeretnénk igénybe venni, akkor érdemes a bennülőkre balesetbiztosítást is kötni.  Emellett köthetünk még poggyászkár biztosítást, vad- és háziállatkárra, kátyúkárra, és még önvédelemre is, hogy csak néhányat említsünk a hatalmas kínálatból. Nem csak a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás mellé, hanem a Casco mellé is köthetőek a kiegészítő biztosítások, ha mindet megkötjük, teljes biztonságban tudhatjuk magunkat, családunkat és autónkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.