hátfájás

Hátfájósok kézikönyve minden korosztálynak

Folyamatosan visszatérő hátfájással küzd? Nem tudja, hogyan ellensúlyozhatná a leghatékonyabban az ülőmunka hátulütőit? Modern életvitelünk természetesen velejárója, hogy gyakran órákat egy helyben ülünk. Ennek hátrányait azonban már akár néhány hónap múltával is megérezhetjük.

A hátfájás nem válogat, és gyakorlatilag korosztálytól függetlenül bárkit érinthet. Persze nagyon sok múlik azon, hogy miként töltjük a rendelkezésünkre álló szabadidőt, és időben orvoshoz fordulunk-e szükség esetén. A legtöbbször már a rendszeres testmozgás is nagy segítséget jelent, a megfelelő mozgásforma kiválasztásában pedig érdemes a Hátfájósok kézikönyvében megtalálható tanácsokat követni. A különféle gerincgyakorlatok leírásait éppen úgy fellelheti Dr. Jenny Sutcliffe könyvében, mint a fájdalomcsillapítás módjait, a hő-és vízterápia előnyeit, vagy például az úszás gerincre kifejtett jótékony hatásait. Nem érdemes elmenni az időnként visszatérő hátfájás kérdése mellett, hiszen gerincünk egészsége nagymértékben befolyásolja mindennapi közérzetünket és életminőségünket.

A kézikönyv korosztálytól függetlenül bárki számára ajánlható, ugyanis a benne olvasható hasznos információknak és tanácsoknak nagy hasznát vehetjük a későbbiekben. A sebészeti beavatkozások és kezelési módszerek szintén helyet kapnak a könyvben, így azok számára is remek választás, akik esetleg  már gerincükkel orvosi kezelés alatt állnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.