bike on the wall

Kerékpártárolás – de hogyan?

Tudjuk, hogy városban kerékpározni egyáltalán nem könnyű, mégis – szerencsére – egyre többen választják ezt a környezetkímélő közlekedési módot. A városi közlekedésnél csak egyvalami nehezebb: a lakásban lakóknak tárolni a biciklijüket! Nézzünk meg erre néhány használható megoldást:
Sokan csak annyi kompromisszumot hajlandók kötni, hogy olcsó legyen a tárolás és kényelmes, ezért leggyakrabban a falon, a plafonon találkozhatunk felaggatott kerékpárral. Ez megoldható két vagy több falba fúrt strapabíró kampóval. Célszerű ilyenkor a falat valamivel védeni, ez lehet egy egyszerű gyékényszőnyeg, rongyszőnyeg vagy olyan falvédő, amely jól megy a helyiség többi eleméhez.

Ha a plafonon szeretnénk tárolni a bringát, például a nagy belmagasságú terekben, saját magunk is készíthetünk ún. bicikliliftet, amelynek segítségével minden alkalommal felhúzhatjuk a kerékpárt.

A nagyobb házakban gyakran találkozunk a lakáshoz tartozó külön tárolóhelyiséggel a pincében, ezt is kialakíthatjuk úgy, hogy a biciklitárolás ne okozzon gondot, ám ezek a helyiségek gyakran nedvesek, nyirkosak, így nem biztos, hogy a legmegfelelőbb hely egy kerékpár tárolására. Előfordulnak fedett kerékpártárolók a tömbházak udvarain is, ez szintén nem túl kedvező az őszi-téli nyirkosabb időben, ám tavasszal vagy nyáron jól jöhet. Annál is inkább, mert így megússzuk a lépcsőn való fel és lecipelést, ha esetleg lifttel nem rendelkező házban van a lakásunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.