Könyv kategória bejegyzései

A színek hatalma – Könyvbemutató az Iparművészetiben

A Partvonal kiadó gondozásban megjelent Jean-Gabriel Causse A színek hatalma című ismeretterjesztő kiadványát mutatják be szerdán Budapesten az Iparművészeti Múzeumban a Színekre hangolva című kiállítás keretében.

Jean-Gabriel Causse ismeretterjesztő kiadványa bemutatja, hogy miként hatnak az emberekre a színek a hétköznapi élet különböző területein, valamint útmutatást ad, hogyan használják a színek hatását bizonyos szakmai szegmensekben – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.
Jean-Gabriel Causse Párizsban és Tokióban élő színdizájner, aki a színeket nemcsak esztétikai szempontból közelíti meg, hanem számításba veszi az emberre, az érzékeléseire, a viselkedésére gyakorolt hatását is. A negyvenöt éves férfi a Francia Színbizottság tagja, Japánban az Onward textilcsoport munkáját segíti. Folytatás

fából papír

Így lesz a fából papír…

Jól tudjuk, hogy a fából nem csak bútor, hanem papír is készülhet. A papírgyártás kezdeti folyamatát a fából készült papír váltotta fel, mely lehetővé tette, hogy a papír luxuscikkből olcsó tömegáruvá váljon. A fa gyakorlatilag korlátlan mennyiségben áll(t) rendelkezésre, nem véletlen, hogy a korábbi technológiákról erre álltak át.

A fából történő papírkészítés folyamatának első lépése a feldarabolt fa beáztatása és hántolása. Hántolás nélkül minden papír erősen beszíneződne, ezért ez egy elengedhetetlen eljárás.  Folytatás