lakásfestés

Lakásfelújítás: ha belevág, mindent cseréljen!

Amikor új lakást vásárolunk, általában felújítás nélkül nem költözünk bele, hanem elvégezzük azokat a munkálatokat, amelyeket szükségesnek gondolunk. Ha alapvetően rendben van a lakás, vagy nemrégiben esett át felújításon, akkor elegendő lehet egy tisztasági festés, ám ez a legritkább eset!

Leggyakrabban több munkálatra is szükség van, például lelakott a fürdőszoba, a parketta rég nem volt felcsiszolva, a konyhabútor ósdi, nagyjából a lakással egyidős, és a legtöbbször felmerülő hiányosságokat még hosszan sorolhatnánk. Ugyan a felújításnak leginkább nem az akarat, hanem a pénztárca szokott határt szabni, mégis azt javasoljuk: mielőtt beköltözne, újítsa fel a lakást teljeskörűen!

Gondoljon csak bele! Most úgy tudja elvégezni ezeket a munkálatokat, hogy még nem lakik a lakásban, vagyis minden sokkal egyszerűbb: nem gond, ha por van és nem kell a bútorokat tologatni, és nem kényelmetlen a családtagok számára sem. És hogy mire érdemes odafigyelni? A vízvezetékek a falban nagy valószínűséggel elavultak, tehát vízszerelésre mindenképpen szükség lesz. Egy villanyszerelővel érdemes átvizsgáltatni a villanyvezetékek állapotát is, sokszor kevés a konnektor, tetessünk be újakat! Vizsgáltassuk át a fűtési rendszer elemeit, ahol szükséges, vagy az esztétika megkívánja, tegyünk új fűtőtesteket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.