fa redőny

Tényleg jobb a műanyag, mint a fa redőny? – Egy asztalos szemével

Manapság divatba jöttek az alumínium és műanyag redőnyök és visszaszorulóban vannak a fa redőnyök, ami egy asztalos szemüvegén keresztül szomorú jelenség. De tényleg jobbak ezek a fa redőnynél? A válasz nem egyértelmű.

A Fa redőny ugyanis számtalan előnnyel rendelkezik. Kevesen tudják, de egy jól lekezelt fa redőny 30-40 évet is gond nélkül kibír, ráadásul akár újra is festhető, azaz képes megújulni is. ezeknek a redőnyöknek azonban egyértelmű előnye a megjelenése és a természetessége. A műanyag és az alumínium redőny is mesterséges hatás, ezzel szemben a fa nemes és organikus.

Egy szép, fa nyílászárokkal rendelkező épületet kár elcsúfítani műanyag redőnyökkel a megítélésem szerint.

Tény ugyanakkor, hogy az alumínium redőnyöknek is van előnyös tulajdonsága. Egyrészt kevesebb helyet igényelnek, másrészt akár résmentes záródást is biztosíthatnak, amire a faredőnyök nem alkalmasak. az alumínium időtállóbb anyag, mint a fa, és lényegesen könnyebb is.

Érvek tehát mindkét oldalon vannak. És mindkét redőnytípus lehet jó választás, de ez nem jelenti azt, hogy a hagyományos faredőnyöknek ne lenne előnye. Csak tudni kel, hova mit válasszunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.